Oğuzhan Başkurt Sensei İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmeleri personeline özel bir çalışma yaptırdı.
Çalışmadaki odaklanılan ”pes etmemek-mücadeleyi bırakmama” temalarıydı.. Minimum güç maksimum etki ve takım içi paylaşımın öneminininde vurgulandığı çalışma İSG personeli için güzel bir dışmekan (outdoor) aktivitesi oldu.
İstanbul Riva’da düzenlenen Aikido ve Budo eğitimi çalışanların iş yaşamındaki performansını, odaklanmalarını ve farkındalıklarını arttırmaya çalıştığımız özel bir eğitimdi.
İSG Hakkında
Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı.
30 Nisan 2014 tarihi itibariyle GMR Grubunun şirketimizdeki hisselerini Malaysia Airports Holdings Berhad’a devretmesiyle şirketimiz, Limak ve MAHB ortaklığı olarak devam etmektedir.
İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, asgari 336 milyon Euro düzeyinde de yatırım yaptı. Bu yatırımların en önemli bölümünü oluşturan İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binası ve eklerinde:
- 112 adet check-in kontuarı, 24 adet self check-in kiosku,
- Gelen ve giden yolcular için toplam 50 pasaport kontuarı
- Yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet verdiği 5.000m2 restoran ve kafe alanı,
- 3.300 m2’si gidiş bölümü ve 1.200 m2’si geliş bölümünde olmak üzere toplam 4.500 m2’lik alana yayılan ve işletmesini SETUR’un üstlendiği Duty Free alanında, her türlü yerli – yabancı içecek, tütün ürünleri ve kozmetik gibi klasik ürün portföyünün yanısıra, konfeksiyon, tekstil aksesuarları ve elektronik cihazlar da satışa sunulmaktadır.
- 3 adet apron manzaralı Yelken lounge ve CIP bölümleri,
- Terminal binası ile bağlantılı iki katlı VIP binası
- 400 m2 konferans salonu,
- 4.718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark
- Kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan 128 odalı havalimanı oteli,
- 8 adet en büyük gövdeli (IATA kod E) veya 16 adet orta gövdeli (IATA kod C) uçağa eş zamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi
- EDS(Patlayıcı Teşhis Sistemleri) bagaj görüntüleme sistemi bulunuyor.
İstanbul Sabiha Gökçen aynı zamanda, 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında yolcu rakamlarında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu.